Letní škola slovanských (bohemistických) studií v Brně

Masarykova Univerzita pořádá pro zájemce o studium češtiny již 57. ročník letní školy slovanských (bohemistických) studií.

Letos se opět uskuteční tradiční intenzivní letní kurz českého jazyka pořádaný Letní školou slovanských studií. Bude to již 57. ročník a uskuteční se od 20. července do 17. srpna 2024 na Filozofické fakultě Masarykovy Univerzity v Brně.

Kurz je určen studentům češtiny na všech jazykových úrovních. Výuka probíhá v pondělí, úterý, středu, čtvrtek a sobotu od 9:00 hodin. Pátky jsou vyhrazeny pro exkurze. Neděle je volným dnem. V dopoledních hodinách probíhá pětihodinová výuka, která se skládá z intenzivního jazykového kurzu, odborných seminářů a přednášek. V odpoledních hodinách mohou studenti navštěvovat semináře z lingvistiky a literatury, semináře o interpretaci literárních textů a neformální semináře o hudbě, dějinách umění, historii Brna apod. Součástí programu jsou také jednodenní výlety na historicky zajímavá místa v České republice. Počet míst v kurzu je omezen na přibližně 150 účastníků. Některá místa jsou vyhrazena pro držitele stipendií poskytovaných Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR na základě bilaterálních kulturních dohod (viz stipendia MŠMT). Další místa jsou vyhrazena pro účastníky, kteří si kurz platí sami.

Více informací o kurzu najdete zde.

Mohlo by vás zajímat

30. 4. Článek
Česko si připomíná 20 let od vstupu do Evropské Unie

Česko si připomíná 20 let od vstupu do Evropské Unie

Přesně před 20 lety, 1. května 2004, na základě historicky prvního českého referenda, vstoupilo Česko do Evropské unie.

28. 4. Článek
Mistři klasické české hudby

Mistři klasické české hudby

V tomto příspěvku vám představíme tři nejslavnější české skladatele, kteří zanechali hudební odkaz po celém světě.

27. 4. Článek
«Evropská čtecí místa» v madridských knihovnách 2024

«Evropská čtecí místa» v madridských knihovnách 2024

V letošním roce se České centrum Madrid, člen sítě evropských kulturních institutů EUNIC, opět zapojí do projektu...

×

Nalezeno v událostech

Nalezeno v blogu