Nejúspěšnější čeští interpreti současnosti

Při příležitosti Roku české hudby přinášíme nový příspěvek o nejposlouchanějších českých interpretech současnosti - Calinovi, Viktoru Sheenovi, Ewě Farné a skupině Kabát.

Calin a Viktor Sheen

Společně vydali 3. února 2023 album Road Trip, které boří rekordy na Spotify a stalo se nejposlouchanějším českým albem roku 2023. Album je žánrově rozmanité, spojuje elektronickou hudbu, pop a hip hop. Calin kromě toho v minulém roce získal hudební cenu Český slavík v kategorii hip-hop, která se uděluje od roku 1996 českým hudebníkům za jejich oblíbenost. Slavnostní předávání cen probíhá na konci roku a je považováno za jednu z největších kulturních událostí v tuzemsku.

Ewa Farna

Je uznávanou českou zpěvačkou a držitelkou mnoha ocenění, mimo jiné již zmíněné ceny Český slavík za rok 2023. Ve stejný rok také vyprodala pražskou O2 Arenu (největší halu v České republice o kapacitě 20 000 míst), a stala se tak nejmladší českou zpěvačkou, která dosáhla takového úspěchu. Proslavila se například písní Tělo nebo Mám boky jako skříň, které si oblíbilo velké množství jejich posluchačů.

Skupina Kabát

Kabát je českou rockovou skupinou, přičemž na hudební scéně působí již přes třicet let. Pravidelně se od roku 2003 umisťuje na prvním místě v anketě popularity českých hudebníků Český slavík v kategorii kapela roku. V roce 2007 dokonce kapela reprezentovala Českou republiku na Eurovizi tehdy konané ve Finsku.

Mohlo by vás zajímat

30. 4. Článek
Česko si připomíná 20 let od vstupu do Evropské Unie

Česko si připomíná 20 let od vstupu do Evropské Unie

Přesně před 20 lety, 1. května 2004, na základě historicky prvního českého referenda, vstoupilo Česko do Evropské unie.

28. 4. Článek
Mistři klasické české hudby

Mistři klasické české hudby

V tomto příspěvku vám představíme tři nejslavnější české skladatele, kteří zanechali hudební odkaz po celém světě.

27. 4. Článek
«Evropská čtecí místa» v madridských knihovnách 2024

«Evropská čtecí místa» v madridských knihovnách 2024

V letošním roce se České centrum Madrid, člen sítě evropských kulturních institutů EUNIC, opět zapojí do projektu...

×

Nalezeno v událostech

Nalezeno v blogu